תומר בלס
תומר בלס הוא אופה ירושלמי שהחל לגדל מחמצות לחם לפני שנים רבות, עבד במסעדות שונות בחו"ל וצבר ידע וניסיון בתחום. את האהבה ללחם הביא מפריז לירושלים כשעדיין לאף אחד בארץ לא היה מושג מה זה לחמי מחמצת, והחליט להקים מאפייה שתיתן במה לסוג אפייה זו. כיום ישנם גם 6 סניפים מצליחים של בתי קפה מאפים סנדוויצ'ים ריבות ומרקחות תחת המותג "הלחם של תומר".
תומר הוא איש של אהבה וכבוד ללחם. משנת 2003 הוא מגדל מחמצות וכל בוקר מחדש קם נדהם מחדש מכמה אושר ניתן ליצור בסה"כ מגרגיר חיטה ומים. לחמי מחמצת הפכו ללהיט ברשתות במיוחד בשנה האחרונה, שנת הקורונה, כשאנשים החליטו להכין בעצמם את הלחם שלהם ופשוט נשאבו לתוך עולם ההתפחות, המחמצות והלחמים הביתיים.
תומר הגיש את התכנית "האופה" בערוץ 10 ובערוץ האוכל, "לאפות לבשל לאהוב" ו
סיפור על אהבה ולחם" ברשת 13.