אהרוני וגידי יוצאים למסע חדש סביב הים התיכון ו"המטבח הים-תיכוני"
המסע המופלא של אהרוני וגידי מגיע לאי סרדיניה שבאיטליה
אהרוני וגידי אוכלים מוסקה באתונה וחוגגים בטברנה עם גליקריה, טועמים עלי גפן ממולאים, יוגורט עם מרקחת ענבים, צדפות הישר מן הים ועוד הפתעות טעימות
אהרוני וגידי ממשיכים את המסע בחבל הבלקן ונוחתים באלבניה ובמנטנגרו הקסומות
בקצה המגף, למעלה, בגבול עם הריביירה הצרפתית, שוכנת ליגוריה, שהייתה ממלכת יורדי ים. ארוחה על סיפון
אהרוני וגידי ממשיכים במסע שלהם והערב הם מגיעים לחבל פרובאנס ול"ריביירה הצרפתית". המטבח של פרובאנס ידוע במאכל המפורסם שלו - הרטטוי וגבינות העיזים המהוללות של המחוז. את הביקור יסיימו בעיר הנמל מרסיי, בארוחה של המנה הכי מזוהה על העיר - מרק בויאבז
אהרוני וגידי מגיעים לאנדלוסיה למסע בעקבות האוכל האבוד של יהדות ספרד. הם מבקרים בארמון האלהמברה, אוכלים חמין של אנוסים, מתאמנים עם לוחמי שוורים, ומגלים את תבשיל-הלחם הטעים ביותר בעולם
אהרוני וגידי משלימים מעגל ומגיעים למיצרי גיברלטר מהצד הספרדי, שם הם נהנים מחגיגת פאייה ענקית במרכזו של כפר, טועמים מעדני תמרים ושקדים וזוכים למפגש חד פעמי עם קופים אירופאיים
אחרי שסגרו מעגל מסביב לים התיכון, אהרוני וגידי חוזרים הביתה, לישראל. הם עוברים ממשתה תימני לסעודה גלילית, מנגבים "חומוס" קדמוני, אופים חלות חרדיות, ומתלבטים בשאלה - האם ייתכן שרות המואבייה טבלה את בתה בחומוס?
אהרוני וגידי מסיימים את מסעם בישראל, עם המאכל הלאומי - חומוס, לומדים שיטות עתיקות ליצור חמאה ויוגורט מרועי הצאן, ומתארחים במשתה מרהיב בביתו של ארז קומורובסקי