תבשיל צ'ילי קון קארנה

תבשיל נהדר של אסף גרניט לבשר ושעועית אדומה, מתוך מהפכה במטבח עונה 2

זמן צפייה: 01:11
דירוג הגולשים:
זמן הכנה:
כמות סועדים:

תבשיל צ'ילי קון קרנה הוא מסוג הסירים שאי אפשר להפסיק לזלול מהם. לצד אורז לבן זו מנה מושלמת.

מתכון לצ'ילי קון קרנה

מצרכים:

250 גרם שעועית אדומה שהושרתה במים 24 שעות
250 גרם בשר טחון
1 גזר קלוף חתוך לקוביות
1 בצל לבן חתוך לקוביות
2 גמבות חתוכות לקוביות
3 גבעולי סלרי קצוצים
3 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
3 שיני שום קצוצות
כף כמון
צרור פטרוזילה
פלפל אנגלי
עלה דפנה
חצי כפית קנמון
3 ענפי טימין
חצי כוס יין אדום
2 כוסות ציר ירקות (אפשר להחליף במים)
חצי כף פפריקה מעושנת
חצי כף כפית פפריקה מתוקה
1 צילי אדום חריף
כף עגבניות מרוסקות
מלח פלפל לפי הטעם.

הוראות הכנה:

מטגנים את ירקות והבשר עד להשחמה.

מוסיפים את היין וציר הירקות ומגרדים את המשקעים מתחתית הסיר.

מוסיפים את התבלינים העגבניות המרוסקות ועשבי התיבול ומבשלים כשעה עד שהשעועית רכה, מתקנים תיבול עם מלח פלפל.