אהרוני וגידי מגיעים לשיאן, בירתה העתיקה של האימפריה הסינית, שם הם פוגשים בסוגי פסטה שונים אבל מתמקדים בכיסונים (פסטה ממולאת): מכיסונים מעוצבים כמיטב מסורת המטבח הקיסרי המפואר ועד "כיסוני העם" שאפשר למצוא בכל דוכן בשוק
אהרוני וגידי מתקדמים מערבה באמצעי תחבורה מגוונים. לאורך הדרך הם נחשפים לשיטות הכנה יוצאות דופן של אטריות העשויות מחומרים שונים ובטכניקות מפתיעות
אהרוני וגידי חווים עושר בלתי נתפס של מקומות, אנשים, תרבויות ומאכלים, ערבוב של שפות, שיטות הכנה ומנהגים ששרדו לאורך השנים. אהרוני מפתיע את גידי במחווה מרגשת עם מוזיקאים מקומיים
ישראל אהרוני חוזר למקורות משפחתו בבוכרה. פרק שמשלב זיכרונות ומפגש מרתק עם תושבי העיר בוכרה ועם הפתעות קולינריות מרתקות
אהרוני וגידי מגלים את הצד הפראי והמוסלמי יותר של טורקיה: מהגבול האיראני דרך שרידי תיבת נח, שיטות עשיה מרהיבות של אטריות קדאיף ומקומות ייחודיים בסכנת הכחדה
צומת הדרכים המפגישה בין דרך המשי לדרך הבשמים שעלתה מארץ כנען. הסיפור המקראי הוא סיפור אברהם אבינו ושבטו. המערה שבה נולד, העיר אורפה היא אור כשדים וחארן. אורפה היא הבירה הקולינרית של טורקיה והקבאב האורפלי ידוע כאחד הטובים בתבל
אהרוני וגידי מבקרים בעיירה גרניאנו, מקור הפסטה התעשייתית שהופצה לכל רחבי איטליה, שהוקמה ע"י יצרני פסטה וחיי תושביה עוסקים עד היום סביב ייצור הפסטה. בפרק מסכמים אהרוני וגידי בקלילות ובהומור את כל מה שראו ולמדו בדרך, את מפגשי התרבויות, המוזיקה, האוכל ובעיקר השונה והדומה בייצור הפסטה