הטעויות שאסור לכם לעשות במהלך מעבר הדירה
בכתבה זו נדון בטעויות הנפוצות ביותר שאנשים עושים במהלך מעבר דירה, וננסה להציע לכם טיפים ועצות שיעזרו לכם להימנע מהן ולעבור את התהליך בצורה חלקה ונעימה
מעבר דירה הוא אירוע מרגש, אך גם תהליך מורכב ורצוף באתגרים. בין אריזה וסידור, בחירת חברת הובלות והתמודדות עם בירוקרטיה, קל ללכת לאיבוד ולעשות טעויות שעשויות להקשות על המעבר ואף לעלות לכם בכסף. בכתבה זו נדון בטעויות הנפוצות ביותר שאנשים עושים במהלך מעבר דירה, וננסה להציע לכם טיפים ועצות שיעזרו לכם להימנע מהן ולעבור את התהליך בצורה חלקה ונעימה.
טעות 1: לא סוגרים מראש עם חברת הובלה
לא מעט לקוחות מחכים לדקה התשעים ומוצאים את עצמם ללא חברת הובלה ביום המעבר. לכן, אנחנו ממליצים לכם לסגור מראש עם חברת ההובלה, כחודש לפני המעבר, אם ניתן אפילו חודשיים מראש. הטיפ הזה נכון במיוחד למי שבוחר לעבור דירה בעונת השיא של חברות ההובלה, בין החודשים יולי-אוגוסט.
טעות מספר 2: לא מזמינים את חברת ההובלה לביקור מקדים
לא מעט לקוחות מסתפקים בקבלת הצעת מחיר בוואטסאפ. בסופו של דבר, כשמועד ההובלה מגיע המוביל מנצל את הכוח שנמצא בידיים שלו. כך הוא מעלה את המחיר בטענה שמדובר בעבודה יותר קשה ושלא אמרתם לו שהוא צריך לפרק ולהרכיב ארונות.
לכן, במיוחד בדירות גדולות של 4 חדרים ומעלה, אנחנו ממליצים לכם לדרוש מנציג חברת ההובלה להגיע אליכם לביקור מקדים. רק כך הוא יצליח לתת לכם הצעת מחיר מבוססת ולקחת בחשבון את כל האלמנטים שמייקרים את המחיר, כמו למשל כמות התכולה, מחסור במעלית ועוד.
טעות מספר 3: מסתפקים בהצעת מחיר אחת
אמנם ההמלצה שלנו עבורכם היא לסגור עם חברת הובלה מספיק זמן מראש, אך אין זה אומר שאתם צריכים לעשות את זה מתוך לחץ. קחו הצעת מחיר משלוש חברות הובלה לפחות, על מנת שתוכלו להשוות בניהן ולסגור עם המוביל שנתן לכם את ההצעה המשתלמת ביותר. ודאו שהצעות המחיר מובנות לכם, מפורטות וכוללות את כל המרכיבים של העבודה.
טעות מספר 4: לא דורשים הצעת מחיר בכתב
מוביל מקצועי ואמין הוא מוביל שיתן לכם הצעת מחיר כתובה. אם אתם מזמינים את המוביל שלכם לביקור מקדים, דעו שהוא אמור להגיע עם טופס תכולה מיוחד שבו הוא יציין מה כמות התכולה שלכם, האם יש פריטים כבדים במיוחד, האם יש צורך בפירוק והרכב של רהיטים, האם יש מעלית בבניין, האם יש צורך במנוף ועוד.
טעות מספר 5: לא לוקחים מחסנים להשכרה
יש מקרים שבהם לקוחות עוברים לבית קטן יותר שבו אין מקום לכל התכולה. במצב כזה, הלקוח עלול למצוא את עצמו בסיטואציה שאין לו מקום לאחסן את כל התכולה שלו. במידה ואכן זה המצב, אנחנו ממליצים לכם להתעניין במחסנים להשכרה, מחסנים שבהם תוכלו לאחסן את התכולה שלכם תמורת תשלום חודשי.
טעות מספר 6: לא סוגרים טיפ מראש
כבר שמענו על המון לקוחות שפשוט לא ידעו שהם צריכים לשלם טיפ לסבלים. אז כן, מדובר בנוהג מקובל שברוב המקרים אמור לשקף את שביעות הרצון שלכם מההובלה. אנחנו ממליצים לכם לסגור את הסכום של הטיפ מראש מול המוביל, על מנת שלא יהיו הפתעות בתום ההובלה. נכון לכתיבת שורות אלה, הטיפ שמקובל לתת הוא 100 ש"ח לכל סבל.
טעות מספר 7: לא אורזים את הדירה בזמן
המוביל כבר בדרך ואתם תקועים בבית עם כמות תכולה אדירה שעדיין לא ארזתם. אין ספק שמדובר בסיטואציה מלחיצה ולא פשוטה. במקרה הטוב, המוביל יספק לכם שק ענק שנקרא בלה ופשוט יזרוק לתוכו את התכולה המפוזרת בבית ללא שום פיקוח. מיותר לציין שזה יעצבן את הסבלים ואולי אפילו עשוי לבוא לידי ביטוי במחיר הסופי של ההובלה.
לכן, אנחנו ממליצים לכם לארוז את הדירה מספיק זמן מראש, כשלושה שבועות לפני מועד ההובלה. בצעו את האריזה בצורה מסודרת על מנת שלמוביל יהיה נוח לפרוק את הארגזים במסודר בבית החדש.
טעות מספר 8: לא מוצאים סידור לילדים ליום המעבר
אם יש לכם ילדים קטנים בבית וסגרתם הובלה לשעות אחר הצהריים, אנחנו ממליצים לכם למצוא סידור לילדים. הדבר האחרון שאתם רוצים שיקרה הוא שהילדים יסתובבו לכם בין הרגליים כשהבית כולו כמרקחה. אגב, אם יש לכם אפשרות לקבוע את מועד ההובלה לשעות שבהן הילדים נמצאים במסגרות זה כמובן עדיף.
לסיכום, מומלץ מאוד להימנע מהטעויות שסקרנו במאמר זה. אם תעשו כן, אנחנו בטוחים שתצלחו את פרויקט מעבר הדירה בשלום.